30 yılı aşkın süredir Türkiye, Rusya ve CIS ülkelerinde FMCG sektöründe çeşitli görevlerde bulunan Tuğrul Ağırbaş, son 20 yıldır Efes’in global marka olma, satın alma ve birleşme projeleri ile yeni pazarlara giriş çalışmalarını yürüten ekipte, büyüme odaklı projelere liderlik etmiştir.Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ağırbaş, öğrenim hayatı boyunca Kapalıçarşı’da çalışarak ticareti ve tüketici davranışlarını öğrenme fırsatı bulmuştur.
İş hayatına 1990 yılında Anadolu Efes’te Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Ağırbaş, Proje Geliştirme, Satış ve Pazarlama alanlarında çeşitli görevler aldıktan sonra, 16 yıl boyunca farklı ülkelerde Genel Müdürlük yapmıştır.Anadolu Efes’in Rusya operasyonunu 10 yıl boyunca yönetmiş; dünyanın en büyük bira pazarlarından biri olan Rusya’da satın alma ve birleşmelerle şirketin pazar payını ikinciliğe taşıyan ekibe liderlik etmiştir. Türkiye, Rusya ve diğer ülkelerde büyüme odaklı birçok yenilik ve markayı tüketicilerle buluşturmuştur.
Efes Türkiye Genel Müdürlüğü döneminde, markanın topluma katkısını artırmayı hedefleyerek bira kültürünü geliştirme, inovasyon, kültür, sanat, turizm ve spor alanlarında öncü projelere imza atmıştır. Tüm paydaşlara değer yaratan stratejiler geliştirmiş ve kurum içi girişimcilik çalışmalarıyla Efes’in Start-Up dostu bir şirket olmasını sağlamıştır.
Süper gücü, her kültürden ve deneyimden insanla iletişim kurarak onları ortak bir amaç etrafında harekete geçirebilmesidir.Halen yurt içi ve yurt dışında şirketlere danışmanlık yapmakta, üst düzey yöneticilere koçluk vermekte ve önemli toplantılarda fasilitasyon yaparak deneyimlerini aktarmaktadır. Bu süreçte global ve yerel kurumlarla takım çalışmalarına katılmaktadır.
2018 yılında, Türkiye’de kurumsal şirketlerin girişimci yapılara dönüşmesi vizyonuyla kurulan “Girişimci Kurumlar Platformu”nun danışma kurulu üyesi ve başkanı olmuştur.2022’nin sonunda ortağı Zeynep Kurmuş ile birlikte, 40 yaş üstü ve kurumsal deneyime sahip bireylerin birikimlerini yeni işlere dönüştürmelerini sağlayan “Genwise” girişimini hayata geçirmiştir. Şimdiye kadar 9 kamp düzenleyerek 140 mezun vermişlerdir.
Aynı zamanda, köylerde çocuktan başlayarak topluma yayılacak yenilikçi bir eğitim anlayışını desteklemek amacıyla 2016 yılında kurulan Köy Okulları Değişim Ağı (KODA)’nın yönetim kurulunda görev almaktadır.Haftada iki gün 10Haber’de değişim ve dönüşümle ilgili yazılar yayımlamakta ve Storytel’de “Rahat Battı” adlı podcast serisini, “rahat batan” konuklarla sohbet ederek üretmeye devam etmektedir.