Genwise Sprint 7-8-9 Şubat 2025'te Ankara'da

Kayıt Olun!

Kurumsal hayattan girişimciliğe geçiş yapmak isteyenleri destekleyen Genwise Sprint Programı, 7-8-9 Şubat 2025 tarihlerinde Impact Hub Ankara’nın ev sahipliğinde başlıyor. Son başvuru tarihi: 24 Ocak Cuma, 23:59.

Genwise Sprint, hayatının üçüncü çeyreğinde yeni fikirler üretmek ve bu fikirleri hayata geçirmek isteyenleri 3 gün sürecek toplam 30 saatlik yoğun bir üretim kampında bir araya getiriyor. Program, kariyerlerinde ilerlemiş ya da kariyer yolcuğunu tamamlamış, gelişmeye ve çalışmaya tutkulu, deneyim ve ustalık sahibi bireyleri somut iş modelleri geliştirme yolculuğunda desteklemeyi hedefliyor.

Genwise’a Kimler Katılabilir?

  • Kurumsal hayatta çalışırken farklı fikirleri hayata geçirmek isteyenler,
  • Kurumsal hayattan ayrılmış; özgün, yeni fikirleri olanlar,
  • Belirli bir birikimi olan ve nereye yatıracağı konusunda desteğe ya da fikre ihtiyacı olanlar,
  • Fikirlerini hayata geçirmek için destek ve dayanışmaya ihtiyaç duyanlar,
  • Deneyim sahibi olan, farklı düşünen ve üretken topluluklar ile biraraya gelmek isteyenler,
  • Hayata anlam ve değer katarak farklılaşmak isteyenler.

Genwise Programının Çıktıları

  • Benden ne olur sorusuna cevap bulmak 
  • Birikimlerin ve arzuların somutlaşarak iş fikirlerine dönüşmesi
  • İş fikirlerinin hayata geçebilmesi için iş paketleme yöntemleri öğrenme ve üretmeye başlama
  • Birlikte hareket edebileceğiniz, sizin gibi düşünen, nitelikli ve yetkin bir akran ve destek ağının parçası olma
  • Her geçen gün büyüyen Genwise topluluğunun üyesi ve ailenin bir parçası olma

Süreç ve Program Detayları

Genwise Sprint Programı, başvuru ve kabul süreçlerinin ardından 6-7-8 Şubat 2024 tarihlerinde, Tuğrul Ağırbaş ve Zeynep Kurmuş liderliğinde 3 günlük, toplam 30 saatlik yoğun bir üretim kampı sürecinden oluşuyor.

Program süresince katılımcılara ilham ve bilgi sağlayacak rehberler ve araçlar sunuluyor. 3 gün boyunca katılımcılar fikirlerini yapılandırarak somut iş modelleri geliştiriyor. Program şu şekilde ilerliyor:

  • 1. Gün (7 Şubat, Cuma): Beyin Fırtınası
    • Tüm grup ile yüz yüze oturum: Potansiyelinizin ve birikimlerinizin farkına varmak.
    • Kişisel çalışma: Hayat deneyimlerinizi değerlendirme ve güçlü yönlerinizi ortaya çıkarma.
  • 2. Gün (8 Şubat, Cumartesi): İş Fikrini Paketleme
    • Grup çalışması: Fikirlerinizi paketleyerek etkili sunum yöntemlerini keşfetme.
    • Küçük gruplarla ödev çalışmaları: Doğru hedef kitleye nasıl ulaşacağınızı belirleme.
  • 3. Gün (9 Şubat, Pazar): İş Kanvası Oluşturma
    • Tüm grup ile yüz yüze çalışma: Somut bir iş kanvası hazırlayarak fikirlerinizi yapılandırma.
    • Mezuniyet günü: Kişisel iş planlarınızın gruba sunulması ve değerlendirme.

Program Takvimi:

  • 7-8-9 Şubat 2025 tarihlerinde Impact Hub Ankara’da yüz yüze gerçekleştirilecektir.
  • Günlük oturumlar: 09:00 – 18:00

Program Katılım Ücreti: 35.000 TL + KDV

Kayıt Olun!

Genwise Eğitmenleri

30 yılı aşkın süredir Türkiye, Rusya ve CIS ülkelerinde FMCG sektöründe çeşitli görevlerde bulunan Tuğrul Ağırbaş, son 20 yıldır Efes’in global marka olma, satın alma ve birleşme projeleri ile yeni pazarlara giriş çalışmalarını yürüten ekipte, büyüme odaklı projelere liderlik etmiştir.Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ağırbaş, öğrenim hayatı boyunca Kapalıçarşı’da çalışarak ticareti ve tüketici davranışlarını öğrenme fırsatı bulmuştur.

İş hayatına 1990 yılında Anadolu Efes’te Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Ağırbaş, Proje Geliştirme, Satış ve Pazarlama alanlarında çeşitli görevler aldıktan sonra, 16 yıl boyunca farklı ülkelerde Genel Müdürlük yapmıştır.Anadolu Efes’in Rusya operasyonunu 10 yıl boyunca yönetmiş; dünyanın en büyük bira pazarlarından biri olan Rusya’da satın alma ve birleşmelerle şirketin pazar payını ikinciliğe taşıyan ekibe liderlik etmiştir. Türkiye, Rusya ve diğer ülkelerde büyüme odaklı birçok yenilik ve markayı tüketicilerle buluşturmuştur.

Efes Türkiye Genel Müdürlüğü döneminde, markanın topluma katkısını artırmayı hedefleyerek bira kültürünü geliştirme, inovasyon, kültür, sanat, turizm ve spor alanlarında öncü projelere imza atmıştır. Tüm paydaşlara değer yaratan stratejiler geliştirmiş ve kurum içi girişimcilik çalışmalarıyla Efes’in Start-Up dostu bir şirket olmasını sağlamıştır.

Süper gücü, her kültürden ve deneyimden insanla iletişim kurarak onları ortak bir amaç etrafında harekete geçirebilmesidir.Halen yurt içi ve yurt dışında şirketlere danışmanlık yapmakta, üst düzey yöneticilere koçluk vermekte ve önemli toplantılarda fasilitasyon yaparak deneyimlerini aktarmaktadır. Bu süreçte global ve yerel kurumlarla takım çalışmalarına katılmaktadır.

2018 yılında, Türkiye’de kurumsal şirketlerin girişimci yapılara dönüşmesi vizyonuyla kurulan “Girişimci Kurumlar Platformu”nun danışma kurulu üyesi ve başkanı olmuştur.2022’nin sonunda ortağı Zeynep Kurmuş ile birlikte, 40 yaş üstü ve kurumsal deneyime sahip bireylerin birikimlerini yeni işlere dönüştürmelerini sağlayan “Genwise” girişimini hayata geçirmiştir. Şimdiye kadar 9 kamp düzenleyerek 140 mezun vermişlerdir.

Aynı zamanda, köylerde çocuktan başlayarak topluma yayılacak yenilikçi bir eğitim anlayışını desteklemek amacıyla 2016 yılında kurulan Köy Okulları Değişim Ağı (KODA)’nın yönetim kurulunda görev almaktadır.Haftada iki gün 10Haber’de değişim ve dönüşümle ilgili yazılar yayımlamakta ve Storytel’de “Rahat Battı” adlı podcast serisini, “rahat batan” konuklarla sohbet ederek üretmeye devam etmektedir.

5 yıllık Pazar araştırma Piar Gallup, SİAR araştırma koordinatörü, 25 yıl Şensezgin Kurmuş danışmanlık şirketinde ortak, 8 yıllık STK, PWN İstanbul kurucu ve yönetim kurulu, KODA yönetim kurulu, Üsküdar Amerikan Mezunlar Derneği Yönetim Kurulunda görev aldım. Hayat misyonumu yirmi sene önce yazdım: “deliver results that add value”. Yıllardan beri en iyi metotlarla üretim işindeyim. Binlerce proje, iş, fikir, kulüp paketledim. Bazıları çok işe yaradı, bazıları kayboldu gitti. İnsanların ve organizasyonların “fayda” üretmek için büyük potansiyelleri olduğuna inanıyorum. Doğru yöntem, yaklaşım ve insanlarla birleştikten sonra… O yüzden doğru yöntem yaklaşım ve insanları hep arıyor, öğreniyorum, öğrenmenin sonu yok. Çocukluğum, gençliğim, yetişkinliğim, orta yaşım öyle geçti ve yaşlılığım da hep bu üretimlerle geçecek.